torstai 4. kesäkuuta 2015

Torin elävöittämistempaus

Marionetit Laura ja Daria   © Maija-Leena
Idea tempaukseen lähti Darian halusta kokeilla torin elävöittämistä. Päiväksi valittiin tiistai 2.6. sillä samaan aikaan järjestettiin torilla markkinat. Ihmisiä kiertelee silloin keskustan alueella runsaasti.

Toiminnoiksi valittiin kaksi marionettinukkea, joita väki sai käydä kääntämässä eriasentoihin sekä viime hetkellä betonipatsas, joka seisoi jähmettyneenä paikallaan. Puvut kävimme etsimässä pukuvuokraamolta.
Paikalla oli myös pari henkilöä houkuttelemassa ihmisiä ja kertomassa toiminnasta.
Toriväki lähti ideaan mukaan hyvin ja varsinkin lapset tykkäsivät ideasta todella paljon. Moni ohikulkija hämmäteli, että "Onko ne ihmisiä vai nukkeja?" ja "Olin ihan varma, että ne olivat nukkeja."
Dumela-kulkue  © Maija-Leena
Toiseksi valiutui ilmapalloterapia. Ideana oli kirjoittaa huolensa ilmapalloon ja poksauttaa sen, jolloin murheet häviäisivät samalla.
Ihmiset eivät ihan ymmärtäneet ideaa vaikka aluksi pisteen ympärillä kävikin monta ihmistä kirjoittelemassa. Lopussa väki vain painoi ohi vauhdilla.

Kolmantena oli kiertelevät aforismi- ja hyvän mielen kulhot. Kipoissa oli erilaisia mietelauseita ja hyvän mielen tervehdyksiä.
Moni oli hyvin epäluuloinen ja oletti niiden maksavan tai olevan jonkin järjestön liittyvää toimintaa. Useat olivat kuitenkin mielissään ja lukivatkin lappunsa ääneen. Eräskin sanoi laittavansa lapun lompakkoonsa, sillä siitä tuli niin hyvä mieli.

Tapahtumaa oli kuvaamassa Hämeen Mokia, WanhaKop.

Itse olin Darian kanssa nukkeina yhdessa torin kulmassa. Harrastan tanssia, joten olin jo idean kuultuani aivan innoissani ideasta. Jalkoihin otti kaikkein eniten sillä 2 tuntia paikallaan seisominen, varsikin yhden jalan päällä, on todella raskasta.
Lähden mielelläni vielä uudestaan samanlaiseen tempaukseen pienten muokkausten jälkeen ilomielin.

-Laura V

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti